Over ons

Een korte voorstelling van ons team; Bert, Tina en het IJslandse paard.Bert Collet

Op 10-jarige leeftijd is Bert begonnen met paardrijden en een jaar later kwam hij via een vriendin in contact met het IJslands paard. Hij was meteen verk(n)ocht aan dit speciale ras. Robuuste paardjes met een vriendelijk toch temperamentvol karakter en natuurlijk ook hun bijkomende gangen, de tölt en telgang.

Het duurde niet lang vooraleer hij zijn eerste IJslander kocht, een 2-jarige merrie Tara, sinds 2014 een eigen hengst Sunnudagur frá Hala, en uiteraard nog vele andere. Bert is vooral bezig met de fokkerij en keuringen.

Naast het houden van dit bijzondere ras is Bert zijn grootste hobby om ze te fokken.

Bert heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring met Paarden/IJslanders, hij is tevens gediplomeerd hoefsmid, zadel en gareelmaker en is gediplomeerd fokkerij-jurylid in BE en NL. Hij keurt jaarlijks ruim meer dan 100 paarden in binnen en buitenland, niet enkel het IJslandse paard maar ook andere rassen.

Tina Hendrickx

Tina begon met paardrijden op 12-jarige leeftijd op IJslanders. Ze werd al snel verliefd op het ras met hun geweldige gangen en uitstraling. Via de IJslandse paarden leerde ze in 2008 Bert kennen.

Tina is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Ook geeft zij de rijlessen en neemt ze de trainig van de externe paarden voor haar rekening.

Ze richt zich vooral op het rijden in de sport en heeft de ambitie om deel te nemen aan het WK.

Tina is tevens Kinesitherapeut voor mens en dier! Kijk zeker eens op haar website: www.tinahendrickx.be

 


Het IJslandse paard

©  IJslanderstal Árroði 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.